Hanneke Kappen: e-mail - contact

Muziek

Kapsonic

Kapsonic is een paar jaar geleden begonnen als studioproject van Harry en Hanneke Kappen. Broer en zus maken samen muziek sinds ze klein zijn. Ze gingen jarenlang elk hun eigen muzikale weg, om elkaar nu in Kapsonic weer terug te vinden.
Eigen muziek, eigen teksten.
Ze treden op als duo, soms met gastmuzikanten.

www.Kapsonic.com

Muziek

Stand out from the Crowd ft. Jan (de) Roos
Kapsonic (Hanneke Kappen Harry Kappen)

Dit lied is gecreëerd rond historische geluidsopnames van de beroemde straatzanger Jan (de) Roos. Hij kwam uit het Friese Ureterp en bereisde met de bus de drie Noordelijke Provincies. 
Zijn verschijning en stemgeluid hebben op iedereen die hem ooit hoorde of zag een onuitwisbare indruk gemaakt. De tekst van het lied is bedoeld als ode aan de eigenzinnigheid. 


Valentina (Tereshkova)
Kapsonic
(Hanneke Kappen Harry Kappen)
Valentina Tereshkova was de eerste vrouwelijke kosmonaut. Op 16 juni 1963 werd de Vostok 6 gelanceerd. Voor Valentina ruimtevaarder werd, werkte ze in een textielfabriek. 
In Rusland is ze tot op de dag van vandaag een beroemdheid. We zijn bezig om het liedje bij haar te laten bezorgen.

 

Hanneke Kappen en Winfred Buma
Hanneke Kappen vormt een duo met gitarist Winfred Buma.  
Dit is Forgetfull.

"Hanneke en Winfred vertolken samen pareltjes en juweeltjes uit The Great American Songbook en andere prachtige liederen. Met vertolken bedoelen zij vertalen, omzetten naar hier, nu en onmiddellijk. Voor Hanneke Kappen is zingen zoiets als verhalen vertellen. Liedjes van verlangen, doordrenkt van melancholie en levenslust." 

White Honey
Nothing going on in the City
Op Youtube zijn opnames te vinden van White Honey, de band die maar kort bestond, maar een verbazend lange nawerking heeft. 
Nothing going on in the City zette Groningen als muziekstad definitief op de kaart. 
In januari 2016 vond een zo goed als complete reunie van de band plaats tijdens Sterren in Martiniplaza. Wat een feest!

State of Soul/ Human Electrics
Love is a strange thing/ Under the stars
Met de band State of Soul maakte Hanneke het album: Love is a Strange Thing. 
Daarop, met tekst van Hanneke en muziek van Gerry Arling: I do love you
Single van het album was: I know it is.
Met The Human Electrics, (ook met Gerry Arling, Jeffrey Sopacua, Jeroen van Olphen) maakte ze het album: Under the Stars. Dit is: Find another fool.

Eastgate
Ook interessant zijn de opnames die Hanneke maakte met Eastgate, het project met bassist/componist Gerard Ammerlaan, gitarist Dick Rusticus, drummer Jeroen van Olphen en toetsenist Hans Kaldeway:
Shades,  Marts,  InsideSkylarkSenuta.

KappenenKlat
You & the night & the music/Kappen & Klat
Samen met pianist Boelo Klat maakte ze 2 albums: You & the Night & the Music, en Kappen & Klat. Op het album Kappen & Klat is naast jazzklassiekers een aantal gedichten te horen. 
Een gedicht van Judith Herzberg: Hoe 
Chick Corea maar dan anders: In de stilte van de nacht
Ook met Boelo: Benjamin
Lied over Benjamin Broekema, uit Warffum.
In de tekst zijn flarden Groningse tekst van Benjamin verwerkt. Die gaan over het aanbreken van de lente. Het leven leek nog zo mooi, zo veelbelovend. Die woorden schrijnen nu. Benjamin Broekema, zijn vrouw en hun 2 jonge wichtjes werden via Westerbork naar Auschwitz gestuurd. Net als zoveel anderen keerden zij nooit terug.

Stampij
Voor liefhebbers zijn hier een paar afleveringen van Stampij te beluisteren. Stampij is het legendarische hardrockprogramma dat Hanneke in de jaren 80 presenteerde voor de KRO radio.
Stampij KRO juli 1981.

© Hanneke Kappen 2000-2022 - info@hannekekappen.nl